Timpul.md

Externe 14 Mai 2017 | 15:34

România : Peste 600 de pompieri și polițiști au acționat, în ultimele 24 de ore, în zonele afectate de ploi

 

Potrivit unui comunicat al MAI , în contextul emiterii atenționărilor hidro-meteorologice de cod roșu, portocaliu și galben din mai multe județe, peste 600 de angajați MAI — pompieri și polițiști, cu aproximativ 270 mijloace tehnice, au acționat în ultimele 24 de ore pentru înlăturarea efectelor fenomenelor periculoase.

În sprijinul MAI au acționat serviciile voluntare pentru situații de urgență (54 lucrători și 16 mijloace). Totodată, au fost activate grupele operative la nivelul inspectoratelor județene pentru situații de urgență ale județelor Bacău, Galați, Neamț, Suceava, Timiș și Vaslui.

De asemenea, în sprijinul comunităților din județele Bacău și Vaslui au fost dislocate forțe și mijloace — motopompe de mare capacitate și camioane din județele Harghita, Galați, Buzău și Covasna, se arată în comunicat.
„Au fost înregistrate efecte negative în 7 județe (Cluj, Bacău, Bihor, Iași, Neamț, Satu Mare, Vaslui), efectivele MAI intervenind pentru evacuarea preventivă a 69 de persoane în spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale sau la rude (Neamț — 33, Vaslui — 33 și Bacău — 3), precum și pentru evacuarea apei din case, grădini și curți, decolmatarea fântânilor și îndepărtarea aluviunilor de pe căi de circulație", precizează MAI.

Conform sursei citate, în județul Bacău, circulația este întreruptă pe DN 2F Bacău-Vaslui, după ce în zona localității Străminoasa o viitură a afectat 2 poduri alăturate acestui drum. În județul Vaslui, pe DJ 241C, între localitățile Dragomirești și Doagele, un podeț a fost distrus, accesul fiind deviat pe rute ocolitoare doar pentru pietoni și atelaje agricole.

MAI precizează că traficul aerian, feroviar, maritim și fluvial se desfășoară în condiții normale. De asemenea, în punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricții cauzate de manifestarea fenomenelor meteorologice.

„În cursul dimineții, se înregistrau probleme cu alimentarea cu energie electrică în 6 localități din județele Bistrița-Năsăud, Bacău și Galați, fiind afectați 2.041 de consumatori. Se acționează pentru remedierea defecțiunilor. În momentul critic de manifestare a efectelor fenomenelor meteorologice au fost afectate 11 localități, însumând un număr de 3.175 consumatori", se menționează în comunicat.

Potrivit MAI, nu sunt semnalate persoane blocate pe drumurile naționale și județene și nici urgențe medicale ce nu pot fi efectuate din cauza fenomenelor meteorologice.

Efectivele MAI rămân mobilizate în sprijinul comunităților afectate de fenomenele hidro-meteorologice. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a dispus monitorizarea situației și coordonarea intervențiilor efectivelor MAI prin Centrul Național de Conducere Integrată, completat cu grupa operativă a IGSU, se mai arată în comunicat.

Sursa: radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus