Timpul.md

Actualitate 11 Februarie 2020 | 12:23

România dă o lovitură gigantică pe piața mașinilor electrice! OFICIAL: fabrica de 5000mp care investește într-o tehnologie vitală

România intră pe una dintre cele mai importante piețe ale viitorului: cea a bateriilor auto pentru mașini electrice!

Compania românească Rombat a intrat în piața producătorilor de baterii pentru mașini electrice, o tehnologie pe care o vânează cei mai mari producători, de la Tesla la CATL.

BATERII AUTO ÎNTR-O FABRICĂ DE 5000 DE METRI PĂTRAȚI

„ Fabrica de celule Li-Ion de la Cernica, Ilfov, este pasul către viitor făcut de Rombat și o investiție de referință de pe piața românească. În parteneriat cu Prime Technologies vom dezvolta baterii Li-Ion de tip «custom made» și vom intra într-o piață nouă pentru Rombat', a explicat Eduard Croitoru, director de marketing și vânzări al Rombat, citat de LifeNews.

Noua fabrică de la Cernica – care se întinde pe o suprafață de 5.000 mp – a necesitat o investiție de 12 milioane de euro și are o capacitate de producție de 1 milion de celule pe an (sau 100 MW/h). Bateriile care vor fi produse aici sunt de tip litiu-nichel-mangan (NMC) de 20 Ah/3,65 V și fosfat de fier-litiu (LPF) de 20 Ah/3,2 V, informează auto-bild.ro.

CATL, COLOSUL DIN UMBRĂ CARE DOMINĂ PIAȚA MAȘINILOR ELECTRICE!

Reportaj șocant: cum elimină chinezii concurența pe piața bateriilor + cum blochează cobaltul din cele mai mari mine din lume! CATL, o companie micuță din China, a devenit cel mai mare producător de baterii pentru mașini electrice din lume. Cum? Prin forța guvernului chinez de a pune presiune pe giganții auto, care se conformează rând pe rând!

gsp.ro


 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus