Timpul.md

Actualitate 13 Mai 2021 | 00:11

România oferă posibilitatea tuturor moldovenilor să se vaccineze gratuit cu Pfizer la Iași / Statul R. Moldova incapabil să-și imunizeze cetățenii

 

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova anunță lansarea Maratonului de vaccinare împotriva COVID-19 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, România. Acțiunea se va desfășura în perioada 14-16 mai 2021, iar cetățenii Republicii Moldova se pot vaccina cu serul Pfizer în baza buletinului de identitate moldovenesc sau a pașaportului biometric, sau a cărții de identitate românești (dacă au cetățenie dublă).

Despre acest fapt a informat rectorul UMF Iași, profesorul Viorel Scripcariu, printr-o scrisoare oficială adresată omologului său de la USMF „Nicolae Testemițanu”, prof. Emil Ceban.

Potrivit universității române, începând cu ziua de vineri, 14 mai, ora 16:00, până luni, 17 mai, ora 8:00, orice persoană care a împlinit vârsta de 16 ani poate veni la UMF Iași (str. Universității nr. 16), fără programare, pentru a se imuniza cu prima doză de vaccin Pfizer. Pentru minori este necesar un acord (în scris) al unui părinte sau al tutorelui legal.

Pe esplanada UMF Iași va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universității vor fi amenajate 20 de fluxuri de vaccinare. În această acțiune de amploare, ce se va desfășura non-stop, vor fi antrenați, în mod voluntar, peste o mie de membri ai comunității academice a Universității – cadre didactice, studenți, personal administrativ ș.a.

Rapelul va fi asigurat de UMF Iași la 21 de zile de la prima doză, în weekend, în perioada 4-6 iunie.

Maratonul de vaccinare este organizat de UMF Iași, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor din Iași, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iași, Prefectura, Primăria și Consiliul Județean Iași, precum și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 din România.

Sursa  

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus