Timpul.md

Actualitate 29 Ianuarie 2020 | 17:57

România reiterează necesitatea de coordonare a acțiunilor în relația cu R. Moldova, în context european

După ce s-a înțeles cu ambasadorul american la București, Adrian Zuckerman, să-și coordoneze acțiunile privind relația cu R. Moldova, ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a făcut același apel, de data aceasta în context european, anunță Ministerului Afacerilor Externe al României.

„Avem nevoie de o coordonare mai bună și de unitate în Uniunea Europeană, în relația cu Republica Moldova. Reiterez poziția României: calea europeană este unica soluție de a reforma profund instituțiile și de a livra rezultate tangibile pentru cetățeni. România va continua să susțină proiectele cu impact direct asupra oamenilor și așteptărilor lor – proiecte locale și de interconectare. Abordarea noastră trebuie să se bazeze pe mai multe aspecte: monitorizarea consistentă a implementării Acordului de Asociere și Liber Schimb, respectul pentru statul de drept, crearea unor programe pentru susținerea societății civile, focusare pe cetățeni, o strategie de comunicare comprehensivă.”, a declarat Bogdan Aurescu la conferința de lansare a președinției croate a Consiliului UE, care a avut loc miercuri la București.

Ministrul român de externe a apreciat și importanța pe care o acordă președinția croată relației UE-SUA. Bogdan Aurescu susține că aceasta este indispensabilă pentru securitatea și prosperitatea ambelor țărmuri ale Atlanticului.

Sursa: https://radiochisinau.md/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus