Actualitate

Romgaz a depus oferta pentru preluarea participaţiei Exxon din Marea Neagră

Romgaz a anunțat că a depus, miercuri, o ofertă angajantă de a prelua subsidiara românească a ExxonMobil, companie care deţine o participaţie de 50% din proiectul Neptun Deep de exploatare a gazelor naturale de la Marea Neagră, se arată într-un raport publicat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

”Consiliul de Administraţie al S.N.G.N. Romgaz SA a avizat în data de 30 martie 2021 oferta angajantă de cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, care deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă”, transmite compania potrivit BVB.

Restul participaţiei de 50% este deţinut de OMV Petrom S.A.

Potrivit sursei citate, oferta angajantă de cumpărare a fost transmisă către ExxonMobil Upstream Business Development în data de 30 martie 2021, însă valoarea acesteia nu a fost făcută publică.

ExxonMobil a anunţat partenerii români din iulie 2019 că vrea să îşi vândă participaţia de 50% din perimetrul de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *