CSI / Rusia

Rusia desfăşoară aeronave de lupta în Arctică

În special, până la sfârşitul anului 2015 în zona arctică vor apărea fort de apărare aerospaţială sub formă unei flotile de avioane de lupta modernizate. Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse consideră regiunea de importantă strategică, iar în prezent, Rusia desfăşoară deja noi staţii radar pe unele insule din Oceanul Arctic. În curând, acolo vor ajunge şi avioanele de lupta, a declarat Kiril Makarov.

„Astăzi, deja avem în insulele din Oceanul Arctic arme noi, cum ar fi ZRPK „Pantziri”, radare, avioanele de lupta vor sosi în curând”, afirmă Makarov.

Potrivit „Moskovski Komsomolets” este vorba despre aparatele modernizate MiG-31BM, care vor fi amplasate pe aerodromul recent reabilitat „Rogachevo” de pe Novaia Zemlea, precum şi staţiile radar Podsolnuh. În afară de aerodromul „Rogachevo”, în zona Cercului Arctic este refăcut şi aerodromul „Temp” de pe insula Kotelinii.

General-colonelul Nikolai Moskvitelev consideră că spaţiul aerian nordic este o direcţie strategică, deoarece reprezintă cel mai scurt drum spre centrele industriale şi administrative ale Rusiei pentru aviaţia potenţialului inamic.

Adjunctul ministrului rus al apărării, Dmitri Bulgakov a spus la sfârşitul lunii mai că lucrările privind crearea infrastructurii militare în Arctică vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

Potrivit lui Bulgakov, „până în prezent sunt realizate 70%” din lucrări.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *