Timpul.md

Actualitate 16 Decembrie 2020 | 10:07

Rusia lui Putin se îneacă în ALCOOL mai rău ca în anii trecuți. Cel mai recent SONDAJ prezintă cifre care îngrozesc

 

Un articol de marți al agenției de presă RIA Novosti prezintă un studiu realizat pe 120.000 de persoane din 65 de regiuni ruse de un proiect federal numit „Rusia trează”, care arată situația înfiorătoare din Rusia acestor ani, situație ce părea să fi fost depășită de ceva vreme de ruși.

Astfel, în timp ce peste 76 de milioane de cetățeni ruși buni de muncă (85% din populația activă) consumă băuturi alcoolice, 70% din decesele acestei categorii sunt direct sau indirect legate de abuzul de alcool.

Dacă 85% dintre rușii care aparțin populației active au recunoscut că sunt consumatori de alcool și 53% dintre tineri au admis că beau alcool regulat, cel puțin o dată pe săptămână, conform datelor obținute pentru raportul privind proiectul federal „Rusia trează”.

Proiectul arată și faptul că utilizarea sistematică a băuturilor alcoolice în rândul tinerilor a crescut în 2019 cu 16% față de 2018.

Conform sondajului, un total de 69% dintre tinerii ruși consumă alcool.

Autorii studiului subliniază faptul că populația activă a țării – 89,6 milioane de persoane, adică 61% din populația totală – este principala categorie de consumatori ai băuturilor alcoolice.

În același timp, într-un alt sondaj realizat tot de „Rusia trează”, pe 7000 de persoane din 64 de regiuni ale Federației Ruse, 95% dintre respondenți au spus că sunt în favoarea interzicerii complete a localurilor care vând băuturi alcoolice.

Șeful proiectului „Rusia trează”, Sultan Hamzaev, a declarat că atât societatea cât și autoritățile regionale sunt îngrijorate de creșterea criminalității din cauza pseudo-cafenelelor care vând cu mare ușurință alcool ieftin.

„Oamenii... au cerut clar soluționarea problemei” – a subliniat Hamzaev.

„Rusia Trează” propusese deja șefului Ministerului Industriei și Comerțului, Denis Manturov, interzicerea vânzării băuturilor alcoolice în zilele de 1 și 2 ianuarie, înainte să realizeze studiile despre consumul actual de alcool al rușilor – detalii AICI.  

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus