Timpul.md

CSI / Rusia 5 Iunie 2021 | 06:43

RUSIA: Maniac condamnat la închisoare pe viață. Câte femei au supravețuit

 Ucigaşul în serie Mihail Popkov din Rusia, supranumit 'Maniacul din Angarsk', a fost condamnat vineri pentru alte două crime, numărul total al victimelor sale ajungând la 80, a transmis Comitetul de Anchetă rus, potrivit agerpres.ro.

Arestat în 2012, acest fost poliţist în vârstă 57 de ani a fost condamnat în 2015 la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 22 de femei, apoi din nou la aceeaşi pedeapsă în 2018 pentru încă 56 de crime comise între 1992 şi 2007.

Vineri, un tribunal din oraşul Angarsk, situat în regiunea Irkuţk, l-a găsit vinovat de alte două crime, comise în 1995, condamnându-l la nouă ani şi opt luni de închisoare.

Potrivit anchetatorilor, criminalul însuşi a mărturisit aceste două crime în 2020.

Mihail Popkov a comis majoritatea crimelor sale în Angarsk, oraş din Siberia cu o populaţie de 230.000 de locuitori. El a ucis 79 de femei în total şi un bărbat, poliţist.El îşi invita mai întâi victimele în maşină, deseori pentru a le viola, noaptea, folosindu-şi autovehiculul de poliţie în afara orelor de serviciu.

Criminalul le-a ucis pe aceste femei, care aveau între 16 şi 40 de ani, cu un topor sau cu un ciocan, aşa cum a povestit el însuşi în decembrie 2017 pentru site-ul de ştiri rus Meduza.

Bărbatul spunea despre el că este un om care curăţă oraşul de prostituate. Numai două femei au supravieţuit atacurilor sale.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus