CSI / Rusia

Ruşii îi trimit pe refugiaţii ucraineni în Siberia

Conducerea Ministerului Dezvoltării Economice de la Moscova intenţionează să creeze 50.000 de noi locuri de muncă în provinciile orientale ale Federaţiei Ruse, acestea fiind destinate ucrainenilor, informează agenţia rusă TASS.

O adresă în acest sens a şi fost înaintată Serviciului Federal pentru Migraţie, care gestionează preluarea fluxului de refugiaţi intraţi în Rusia în urmă declanşării conflictului din estul Ucrainei.

"Lista cu zone care sunt prioritare în relocarea refugiaţilor include teritoriul Trans-Baikal, Republica Buriatia, peninsula Kamceatka, Primorie, Kabarovsk, regiunile Amur, Irkutsk, Magadan, Sakhalin şi Republica Autonomă Evreiească", arată documentul înaintat de oficialii din Ministerul Dezvoltării Economice.

Aproximativ 150.000 de ucraineni s-au refugiat în Rusia, din 2014 şi până în prezent, 29.000 dintre aceştia fiind deja strămutaţi în Siberia, arată cifrele oficiale ale Serviciului Federal pentru Migraţie.

În total, zonele din Siberia şi Orientul Îndepărtat au primit în ultimii 2 ani, 70.000 de noi locuitori, iar procesul de strămutare va continua.  

sursa: business24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *