Cultură

S-a redeschis Biblioteca Maramures

Luni, in sectorul Centru al capitalei a avut loc un eveniment cultural mult asteptat de iubitorii de carte – aici si-a redeschis usile Biblioteca „Maramures”, reamplasata din sectorul Botanica.

La inaugurarea noului sediu a participat mai multa lume. In discursul sau, pretorul sectorului, Vladimir Sarban, i-a multumit Lidiei Kulikovski, directoarea Bibliotecii municipale „B. P. Hasdeu”, pentru faptul ca i-a sugerat sa amplaseze institutia data in acest sector. Vorba e ca aici sunt foarte putine biblioteci publice. Biblioteca si-a gasit loc in incinta Centrului de copilarie, adolescenta si familie.

Cu o donatie mare de carte a fost prezent si directorul Bibliotecii publice din Baia Mare (Romania), Traian Ardeleanu, considerat unul dintre ctitorii institutiei. El a amintit faptul ca nu este pentru prima data cand vine cu donatie de carte in R. Moldova.

Rand pe rand, in fata microfonului s-au perindat mai multe personalitati. Au luat cuvantul presedintele Uniunii Scriitorilor, acad. Mihai Cimpoi, scriitorii Nicolae Dabija, Ion Hadarca, Iulian Filip, Vlad Pohila, Vlad Zbarciog, Ianos ?urcanu, prof. Vasile Soimaru, actrita Ninela Caranfil, secretara Senatului Universitatii de Stat din Moldova, Lidia Grosu s.a.

In carul manifestarii a fost inaugurata expozitia de fotografii a jurnalistului Andrei Viziru. Ea a fost prezentata de catre scriitoarea Claudia Partole, care l-a caracterizat pe autor ca pe un vanator de clipe. De asemenea, a luat cuvantul Victoria Fonari, conducatoarea cenaclului literar de la Biblioteca „Maramures”.

O nota de sarbatoare a conferit evenimentului programul artistic pregatit de copii si elevi de la gradinite si scoli din sectorul Centru al capitalei. In semn de recunostinta, pretorul Vladimir Sarban i-a distins cu diplome de onoare pe bibliotecarii care au contribuit la redeschiderea acestei institutii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *