Sport

S-au decernat Oscarurile în sport. Iată câştigătorii

Marele protagonist al nopţii a fost tenismenul Novak Djokovici, care a primit premiul pentru „Cel mai bun sportiv al lumii în 2011”. Învingător anul trecut în trei turnee de Grand Slam, sportivul sârb i-a depăşit la număr de voturi pe ceilalţi nominalizaţi: Usain Bolt (Jamaica), Cadel Evans (SUA), Lionel Messi (Argentina), Dirk Nowitzki (Germania) şi Sebastian Vettel (Germania).

La categoria „Sportiva anului 2011”, primul loc a fost acordat atletei Vivian Cheruiyot din Kenia considerată una dintre cele mai mari alergătoare din actuala generaţie. Sportiva de pe continentul negru a obţinut, în 2011, aurul în probele de 5.000 de metri şi 10.000 de metri, la Campionatele Mondiale de atletism de la Daegu (Coreea).

Echipa de fotbal FC Barcelona, câştigătoare anul trecut a Ligii Campionilor, Supercupei Europei şi a Campionatului Mondial al cluburilor, a fost premiată cu titlul de „Cea mai bună echipă a anului 2011” în dauna celorlalte contracandidate ca naţionala de rugby a Noii Zeelande, echipa de baschet Dallas Maverics din NBA sau scuderiei Red Bull din Formula 1.

La categoria „Revelaţia anului” s-a impus jucătorul de golf Rory McIlroy (Irlanda de Nord). Atletul Oscar Pistorius (25 ani, Africa de Sud), primul sportiv cu handicap care a obţinut medalia de argint la Mondialele de atletism de la Daegu, rezervate sportivilor fără handicap, a fost desemnat numărul unu la categoria „Cel mai bun sportiv cu handicap din lume” în 2011.

Surferul Kelly Slater (SUA) s-a impus ca „Cel mai bun din lume în sporturi extreme”.

O altă categorie la care s-a decernat premiu a fost „Revenirea anului”, care l-a avut câştigător pe jucătorul de golf Darren Clarke (Irlanda de Nord).

Premiile speciale au fost atribuite fostului internaţional englez din anii ’60-’70 Bobby Charlton pentru întreaga carieră şi fostului fotbalist brazilian Rai pentru campaniile de sprijinire a drepturilor sociale.

Câştigătorii prestigioaselor trofee care recompensează performanţele realizate în domeniul sportului în anul precedent au fost aleşi de un juriu format din 47 de membri care alcătuiesc Academia, din care fac parte şi foştii mari sportivi români Nadia Comănici şi Ilie Năstase.

(Ziare.com)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *