Timpul.md

Actualitate 2 Martie 2018 | 12:29

Salvatorii moldoveni fac MINUNI / Iată câte persoane aflate în pericol au fost ajutate doar în ultimele două nopți

Nouă mijloace de transport, printre care patru microbuze, au fost deblocate de pe drumurile înzăpezite, joi şi vineri noaptea, de echipele de salvatori și pompieri. Persoanele care se aflau în interior, sunt în afara oricărui pericol. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență menționează că intervențiile au avut loc în raioanele Ungheni, Căușeni, Orhei și în UTA Găgăuzia. Drumuri naționale blocate nu sunt, iar toate localitățile au energie electrică.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că toate instituțiile de învățământ din țară activează în regim normal.

În capitală, transportul public circulă conform programului unei zile de lucru. În dimineața zilei la linie au fost emise 300 de troleibuze și 97 de autobuze.

Poliția de Frontieră menționează că rămân nefuncționale punctele de trecere de tip debarcader Soroca-Țekinovka și Cosăuți-Iampoli din cauza formării podurilor de gheață pe râul Nistru. Călătorii pot să aleagă pentru traversarea frontierei alte puncte de trecere din apropiere, cum ar fi Otaci-Moghileov-Podolsk.

Meteorologii au emis avertizare hidrologică până pe 3 martie în legătură cu răcirea vremii. În râurile și bazinele de apă din țară se va forma gheața și se vor instala podului de gheață.

Pentru următoarele zile sunt prognozate temperaturi cuprinse între -7 și -13 grade Celsius pe parcursul zilei și -15 și -20 noaptea. Începând cu zilele de weekend vremea se încălzește ușor. 

Sursa: ipn.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus