Opinii și Editoriale

Scandalul Muruianu, al doilea vot de aur

Lumea care a avut posibilitatea sa urmareasca, vineri, sedinta in plen a Parlamentului (la postul de radio „Vocea Basarabiei”) a ramas cu senzatia ca chestiunea cu privire la demiterea lui Ion Muruianu, pana la urma, a fost cam „botita” si lasata pentru alta sedinta – chipurile, din lipsa de cvorum.

Daca ar fi chiar asa, prima intrebare ar fi: Da de ce nu a fost asigurat cvorumul, stiind-se ca se va discuta o problema atat de importanta? Oare nu cumva „lipsa cvorumului” a fost o situatie creata premeditat de una (unele) dintre componentele Aliantei de guvernamant, pentru a nu se admite demiterea lui Muruianu? Daca-i asa, care-i (care-s) acea componenta a Aliantei care nu doreste demiterea lui Muruianu?

Fara indoiala, „scandalul Muruianu” va deveni acea hartie de turnesol care va demonstra societatii daca Alianta e chiar asa cum zice ea ca e: patrunsa de principii morale, democratica si dornica de a asigura independenta justitiei. Intr-un anumit sens, votul AIE in „scandalul Muruianu” echivaleaza, ca valoare politica si morala, cu „votul de aur” de anul trecut. Anul trecut, AIE a luat examenul. Daca Alianta nu-l demite pe Muruianu, nu are ce cauta la alegeri anticipate. Prietenii stiu de ce.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *