Timpul.md

Chișinău 16 Octombrie 2020 | 14:50

Schemă de delapidare de bani, deconspirată în “ograda” unui controversat șef de direcție de la Primăria Chișinău

Polițiștii și procurorii din capitală au descoperit la una din instituţiile subordonate Direcției conduse de Andrei Pavaloi, un personaj controversat despre care presa a mai scris anterior , cum un grup de persoane cu funcții de răspundere angajau fictiv la muncă persoane, unele din ele aflându-se în acel moment peste hotarele țării sau în penitenciar.

Poliția Capitalei informează într-un comunicat de presă ca urmare a investigațiilor, forțele de ordine au constat că persoanele cu funcții de răspundere din cadrul unei instituţii subordonate Direcţiei Educație Tineret şi Sport Centru mun.Chișinău, angajau fictiv persoane încă începând cu anul 2019.

“Salariul acestora era extras de pe cardurile salariale, iar mijloacele financiare erau însușite şi folosite în interes personal fiind adus un prejudiciu preliminar în sumă de aproximativ 210 000 lei iar mărimea totală a prejudiciului urmează a fi constatat în cadrul urmăririi penale”, se arată în comunicat.

Amintim că anterior în presă au apărut mai multe investigații despre trecutul actualului șef al Direcția Direcţiei Educație Tineret şi Sport a mun. Chișinău, Andrei Pavaloi, care a fost învinuit inclusiv de delapidare de fonduri în perioada 2009-2015. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus