Timpul.md

Editorial 20 August 2013 | 09:08

Scripcarul lui Filat și un P.S. despre un călugăr politruk...

Un scripcar din taraful de la curtea lui Filat scârțâie fără sacâz pe strunele flioșcăite că, chipurile, articolul meu din TIMPUL de vineri „Curba mortală a lui Vlad Filat” ar fi niște „cârcoteli” la adresa liderului liberal democrat și ai liderilor Partidului Democrat”.

Ba mai mult, lui i se mai pare că aceste „cârcoteli” „...par a veni în sprijinul ideilor promovate de comuniștii moldoveni – destabilizarea, pe toate căile, a păcii politice din coaliția de guvernare spre a obţine dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate”. Iaca-așa! Eu lucrez pentru „comuniștii moldoveni”! „Destabilizez pe toate căile pacea politică din coaliția de la guvernare”! Vreau „dizolvarea parlamentului”! Vreau „alegeri anticipate”...

Eu i-aș aminti matinalului scripcar verde, ca frunza de Stejar, pentru cine lucra el până în 2009 în studiourile NIT-ului, dar n-o fac. Pun punct, exprimându-mi regretul că V. Filat a ajuns să fie „deservit” de asemenea „oameni de presă”. Eu înțeleg că la nevoie și cărăbușul e carne, dar la imaginea proastă pe care azi o are, Filat numai de scârțâitul acestui scripcar nu are nevoie. Dar, mă rog, voia Boierului. El plătește.

P.S. Ieri, am publicat pe Timpul.md articolul „Vizita patriarhului rus Kiril în RM, o greşeală gravă a administraţiei de la Chişinău”. Imediat a urmat „replica” unui călugăr. Textul pare a fi scris nu de un călugăr, ci de un politruk și seamănă mai mult cu un denunț politic din presa sovietică din anii de teroare stalinistă. Fă-ți cruce, cuviosule, și nu uita de îndemnul Mântuitorului: „Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura”.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus