Opinii și Editoriale

Scrisoare tizului meu, Anatol Petrencu

Va salut, stimate dle Anatol Petrencu! Sunt sigur ca Va mandriti cu numele de familie primit da la stramosii nostri, precum o fac si eu, purtand acelasi nume cu al dumneavoastra. Recunosc de la bun inceput, politica ma preocupa mai mult in campaniile electorale, nu-mi place s-o fac pe desteptul acolo unde nu-mi este rostul.

Dar imi place pragmatismul in viata de toate zilele si de aceea imi permit sa va intreb ca pe un „tiz”: „Cum se intampla ca ati declarat razboi coruptiei, care este o consecinta directa a guvernarii actuale comuniste, dar nu dati prioritate lichidarii cauzei acestei boli canceroase pentru societatea noastra”?
In colhoz, unde se facea lucrul de mantuiala – doar nu lucrai pentru tine, ci pentru stat -, cand ieseau la prasit, taranii spuneau: „Da negru peste verde, ca brigadierul nu vede!”. Iar o iarba ca chiraul (pirul), dupa cum stiti, are radacini adanci si dupa asa prasit suge vlaga de la butuci cu si mai mare putere. Cam asa lupta si MAE cu coruptia. Poate va mai calmati si puneti umarul acolo unde astazi cu adevarat se hotaraste soarta tarii si viitorul nostru. Trebuie sa scoatem comunismul – chiraul, cu tot cu radacini din viata noastra, in mintile oamenilor buimaciti de o ideologie demult depasita in lumea civilizata. In caz contrar, pierdem via si distrugem ?ara!
Va salut si sper ca noi sa purtam cu demnitate numele nostru de familie, cu care eu si rudele mele am fost mandri intotdeauna. Ma adresez catre dumneavoastra prin intermediul ziarului TIMPUL, deoarece il citesc si-mi place.
 

Cu respect, Vasile Petrenco
vasile petrenco

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *