Actualitate

Scrisoarea săptămânii: A cui este Cancelaria de Stat a Guvernului R. Moldova?

Mă limitez aici numai la expunerea ultimei descoperiri făcute prin încercările mele de a face lumină peste unele escrocherii ale acestuia, escrocherii susținute de oamenii statului, și anume, am descoperit că astfel Cancelaria de Stat a Guvernului R. Moldova nu mai este a Guvernului R. Moldova.

Așa cum toate petițiile, referitoare la dezastrul creat mediului și cetățenilor din zona respectivă a satului de către acest milionar-interlop, adresate guvernului pe parcursul ultimilor patru-cinci ani erau recepționate de secția „Petiții și audiență” și remise spre examinare instituțiilor care nu erau în competență să examineze cazurile expuse în petițiile respective, am hotărât să ne adresăm şi guvernului condus de P. Filip, care printre altele a promis și lichidarea corupției.
Odată cu instalarea noului guvern a fost numit și secretarul general al Cancelariei de stat, dl Tudor Copaci. Spre mirarea mea acesta a făcut cunoscute publicului telefoanele și adresa electronică a Secretarului General.

Bucurându-mă de acest fapt, am luat legătura telefonică cu consiliera secretarului, informând-o că ani la rând nu putem informa guvernul despre situația dificilă creată satului nostru de un milionar-interlop. Așa cum petițiile noastre fiind recepționate de secția „Petiții și audiență” se întorc înapoi pentru examinare la prietenii acestuia (tot interlopi din structurile statale). Consiliera secretarului mi-a recomandat să expediez petiția la adresa electronică și ea îi va raporta despre aceasta secretarului general.

Așa și am făcut. Însă, de data aceasta, petiția a fost remisă pentru examinare Oficiului teritorial Edineț al Cancelariei de Stat. În petiție se vorbește despre S.A. „Drumuri” din Dondușeni și se cere să fie luate măsuri pentru lichidarea amenajărilor livezii milionarului-interlop executate de S.A. „Drumuri” din Dondușeni cu resursele statului și amenajarea acestui sector de drum conform standardelor în vigoare, iar petiția a fost remisă la Inspecția Ecologică Dondușeni și la Agenția Națională Pentru Siguranța Alimentelor din Dondușeni – structură controlată de interlopul în cauză.

În baza materialelor întocmite de aceste două instituții din Dondușeni și coordonate cu milionarul-interlop, Biroul din Edineț îmi compune răspunsul, care nu răspunde nici la un punct din petiția adresată.

Ulterior, noua secretară generală a Cancelariei de Stat, Lilia Palii, mi-a spus că ea nu știe nimic despre așa petiție și mi-a recomandat să mă adresez la secția „Petiții și audiență”, accentuând pe un ton dur că acolo se înregistrează toate petițiile. Am consultat site-ul Guvernului pentru a afla care este la moment componenţa nominală a secției „Petiţii şi audienţă”. Am constatat că aici au rămas aceleași persoane care constituiau „filtrul informațional” al guvernelor trecute în istorie, doamna Elena Tăbăcaru care a slujit aici și în perioada lui V. Voronin și secretara sa, a doua treaptă al aceluiași „filtru”. Din constatările mele de ani de zile de când acest interlop nesimțit își bate joc de populația satului Braicău cu susținerea interlopilor ascunși prin structurile statului, aceste doamne au asigurat prin serviciile sale buna activitate a vechilor interlopi, continuând acest lucru și în cadrul noului Guvern, după cum vedeți. În acest scop am luat legătura telefonică cu secția respectivă, expunând cazul cu ultima petiție adresată dlui T. Copaci. Dna secretară mi-a răspuns că în secție nu este înregistrată așa petiție și ea nu știe nimic despre asta. Am întrebat-o cum să procedez eu pentru ca în situația creată să aduc la cunoștința Cancelariei Guvernului metodele și formele de examinare a petițiilor și de fabricare a răspunsurilor de către biroul din Edineț? Răspunsul a fost următorul: „Noi nu știm ce trebuie să faceți!”

Așa, deci, din cele acumulate în urma adresărilor noastre guvernelor R. Moldova din ultimii ani se pot face următoarele constatări:
Guvernele care au făcut amenințări dure la adresa corupției au mobilizat interlopii din structurile statale în campanii de discreditare a guvernului respectiv până când acest guvern cade (spre exemplu guvernul tehnocratului Gaburici). Din câte țin minte dl Pavel Filip la începutul guvernării sale la fel a amenințat corupția cu măsuri dure în scopul lichidării acesteia.
Secția „Petiții și audiență” a Cancelariei de Stat a Guvernului nu este altceva decât o poartă (întrare) informațională spre conducerea Guvernului. Aici se acumulează toate informațiile de la cetățenii țării despre toate escrocheriile, abuzurile, fraudele, înșelăciuni și, într-un cuvânt, informațiilor despre activitatea lumii interlope din structurile statului. Întru buna desfășurare a activității acestei lumi este necesară filtrarea informației care vine la adresa Guvernului și selectarea informației periculoase pentru ea (lumea interlopă).
După părerea mea, Tudor Copaci a încercat să dea și cale directă informațiilor din țară spre biroul său, încercare care i-a speriat pe interlopi. Și fiindcă premierul P. Filip a început să aducă bani în rezultatul vizitelor sale prin lume, interlopii au ajuns la concluzia că acesta trebuie lăsat să umble cu cerșitul prin lume, iar de gestionarea (împărțirea) resurselor aduse se vor ocupa ei. Dar pentru aceasta este nevoie de reformat din nou Cancelaria de Stat, acum de-abia formată. Trebuie reformată conform unei scheme, și cu un Secretar General în frunte, care să asigure buna lor activitate.

Ne întrebăm, ce vom face noi peste câțiva ani, care au mai rămas până la instaurarea deplină a dictaturii interlope? Ce vor face urmașii noștri? Ce se va scrie în istoria R. Moldova din perioada acestor ani?
Și tot din cele constatate din adresările noastre către guvern, ne întrebăm: A cui este Cancelaria de Stat a Guvernului R. Moldova?

Cu adânc respect, Grigore Galearschi
satul Braicău, com. Sudarca, r-nul Dondușeni
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *