Timpul.md

Actualitate 10 Octombrie 2020 | 08:00

Se închide piața agricolă din Cimișlia. Agricultorii vor ieși la protest pentru a schimba decizia autorităților

 

De mâine, piața agricolă din orașul Cimișlia se închide. Decizia a fost luată de autoritățile locale din cauza numărului mare de infectări cu noul tip de coronavirus. Hotărârea îi nemulțumește pe agricultori, care și așa au probleme cu realizarea mărfii.

Acum, însă aceștia trebuie să stea cu produsele în hambare ori să parcurgă zilnic câte 30 de kilometri pentru a ajunge la cea mai apropiată piață agricolă din regiune.

„Vă dați seama, acum toți au de vândut roșii, varză, cartofi, ceapă, morcov. Și acum, după această decizie ce trebuie fermierii să facă cu legumele? Au muncit un an să le producă și acum n-au unde vinde marfa. Toți agricultorii sunt nemulțumiți. E o problemă mare”, zice Pavel Prisăcaru, președintele Federației Crescătorilor de Ovine și Caprine.

Iulian Alexăndrean, un alt agricultor din Cimișlia spune că va ieși la protest mâine, deoarece piața era locul unde venea să-și vândă produsele crescute în grădină, vie sau livadă, iar astfel își asigura un trai decent și putea să-și achite și datoriile la bancă.

„Eu acum la piață vând porumb, grâu, floarea-soarelui. Am vândut și struguri, dar deja i-am terminat. Zmeură am avut de vânzare, în sezon am vândut cireșe, vișine. Avem copii, credite, de unde să luăm bani pentru necesitățile pe care le avem?”, susține agricultorul

„Dacă se închide piața agricolă din Cimișlia, cea mai apropiată de noi e la 30 de kilometri distanță. Autoritățile arată cu degetul la agricultorii care lasă tot și pleacă din țară, dar cum să nu plece, dacă ei nu fac nimic pentru a-i ajuta și susține. Vom încerca să schimbăm decizia autorităților”, zice indignat fermierul.

Piața din orașul Cimișlia activează de marți până duminică, de la ora 7:00 până la ora 14:00. Potrivit deciziei locale, aceasta ar urma să se închidă pentru 2 săptămâni.

https://agrobiznes.md/ 
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus