Timpul.md

Politică 20 Mai 2017 | 12:56

Secretarul general al Consiliului Europei va întreprinde o vizită oficială la Chișinău, la sfârșitul lunii mai

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, are programată o vizită oficială la Chișinău, pe 29-31 mai, pentru a participa la lansarea oficială a Planului de acțiuni Republica Moldova – Consiliul Europei pentru anii 2017-2020.

Anunțul a fost făcut de Ministerul de Externe de la Chișinău, printr-un comunicat de presă, în care se mai arată că, în ajunul acestei vizite, ministrul moldovean de Externe, Andrei Galbur, s-a întâlnit ieri, pe 19 mai, cu Thorbjorn Jagland la Nicosia, în Cipru.

Potrivit comunicatului, în cadrul întâlnirii, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor actuale ce țin de cooperarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei.

„Oficialul european a subliniat atenția prioritară asupra reformei justiției și luptei împotriva corupției, asigurând autoritățile Republicii Moldova de sprijinul plenar al Consiliului Europei în acest sens”, afirmă Ministerul de Externe.

Cu referire la procesul de reglementare a conflictului transnistrean au fost salutate proiectele măsurilor de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale râului Nistru, inclusiv atenția acordată identificării soluțiilor pentru asigurarea funcționalității școlilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană.

Andrei Galbur și Thorbjorn Jagland au convenit să continue discuţiile bilaterale la Chişinău, în cadrul vizitei oficiale a secretarului general al Consiliului Europei.

Sursa: radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus