Ultima oră

Şeful Marelui Stat Major şi Comandantul Brigăzii „Dacia” – demişi

"În scopul consolidării disciplinei militare şi neadmiterii pentru viitor a abaterilor de la regulamentele militare, ordon ministrului Apărării să iniţieze procedura legală de demitere din funcţie a domnului Iurie Dominic, şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, Comandant al Armatei Naţionale", se menţionează în Ordinul semnat de Lupu.

UPDATE 16:35 Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării şi comandantul Brigăzii „Dacia” din Cahul fost demis.

Decizia a fost luată la şedinţa Consiliului Colegial al Ministerului Apărării. "Reieşind din abaterile grave comise în respectarea regulamentelor militare de către efectivul Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia”, Consiliul Colegial a decis eliberarea din funcţie a comandantului unităţii, locotenent-colonel Andrei Grosu. La baza demiterii a stat accidentul tragic produs în seara zilei de miercuri, 21 septembrie, când un soldat în termen a fost rănit mortal de către un alt coleg, aflat în serviciul de gardă", se menţionează în comunicat.

Timpul.md (N.G.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *