Actualitate

Seful Statului Major rus: Scutul antiracheta american vizeaza Rusia

Nikolai Makarov, seful Statului Major rus a declarat, ca scutul antiracheta american vizeaza Rusia si ca risca sa slabeasca potentialul de descurajare nucleara al acesteia.

"Dezvoltarea si amplasarea sistemului de aparare antiracheta vizeaza Rusia. In pofida declaratiilor unor responsabili guvernamentali care spun ca va asigura securitatea noastra, acest lucru nu este adevarat", a spus Makarov. "Este, deci, clar ca atitudinea noastra asupra acestui subiect este negativa", a adaugat acesta.

Declaratiile vin dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat pe 4 februarie ca Romania a fost invitata de Statele Unite sa participe la dezvoltarea scutului antiracheta, precizand ca este vorba de stabilirea unor componente ale acestuia in tara noastra. Totodata, seful statului a anuntat ca CSAT a aprobat propunerea.

La o zi dupa declaratia presedintelui roman, ministrul rus al Afacerilor Externe a declarat ca Moscova asteapta explicatii din partea Statelor Unite cu privire la planurile sale de a amplasa elemente din scutul antiracheta in Romania.

"Asteptam explicatii concrete din partea Statelor Unite, tinand cont de faptul ca situatia regiunii Marii Negre este reglementata de Conventia Montreux", a declarat atunci seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, citat de Ria Novosti. El a adaugat ca Rusia a actionat in virtutea faptului ca "exista un acord intre cei doi presedinti cu privire la colaborarea in privinta amenintarilor comune, cu participarea Uniunii Europene".

Dupa Antena3.ro

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *