Timpul.md

Justiție 17 Iulie 2021 | 06:22

Separatiștii își fac de cap! Chișinăul tace. Cei doi angajați ai IP Dubăsari, au fost eliberați

 Cei doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Dubăsari, reținuți de forțele neconstituționale, în timp ce se aflau pe teritoriul regiunii separatiste al Republicii Moldova, au fost eliberați.

Aceștia au revenit acasă, în siguranță. Autoritățile, în continuare, documentează cazul și stabilesc motivul reținerii.

Amintim că doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Dubăsari au reținuți în timp ce se aflau pe teritoriul regiunii transnistrene. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre Ion Țărnă, șeful Secției investigarea Infracțiunilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari și Sergiu Croitoru, ofițer de investigați.

Șeful SPIA, Ion Mămăligă, a declarat că se va investiga și motivul pentru care cei doi polițiști se aflau pe teritoriul regiunii separatiste în timpul orelor de serviciu.

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a condamnat acțiunile ilegale ale așa-zișilor milițieni transnistrieni. Potrivit CUC, polițiștii au fost opriți în trafic de către reprezentanți ai așa-numitului „mgb”-lui pe drumul între Doroțcaia și Grigoriopol, apoi duși cu forța la sediul din Grigoriopol al acestei structuri ilegale.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus