Timpul.md

Actualitate 16 Octombrie 2018 | 15:47

Slusari, despre sursele de existență ale lui Năstase: Trăiește din banii pe care i-a acumulat până în 2015

Liderul PPDA, Andrei Năstase, efectuează o vizită în SUA, dar nu se știe din ce bani sunt achitate cheltuielile. Asta în condițiile în care Năstase a declarat zero venituri pentru ultimii doi ani. Unul dintre adjuncții săi, Alexandru Slusari, a declarat la o conferință de presă că șeful Platformei DA trăiește din economiile făcute până în 2015.

“Trăieşte din banii pe care i-a acumulat până în 2015, cinstit si onest. Neavând surse de venit, dat fiind faptul că familia lui trăieşte în Germania, trăieşte din veniturile acumulate. În SUA a plecat în calitate de cetăţean şi cheltuielile nu sunt din surse obscure, nu sunt din cadrul fondurilor de provenienţă obscură”, astfel a răspuns Alexandru Slusari la întrebarea din ce bani este finanţată ultima sa deplasare în Statele Unite ale Americii.
Presa a scris anterior că Năstase a depus pe conturile mamei sale, din venituri personale şi prin transferuri de la companii off-shore, peste 5,6 milioane de lei, sumă retrasă în perioada 2009 - 2012. Același scenariu l-a aplicat şi în cazul soacrei.

Anterior, liderul PPDA a declarat, în campania pentru alegerile locale din 3 iunie că în 2017 nu a obținut nici un venit din activitatea profesională. În schimb, Năstase a obținut 35 de mii de euro din vânzarea unui automobil, iar soția și copiii acestuia, care locuiesc în Germania, au adunat, în 2017, alte 77 de mii de euro. Andrei Năstase locuiește într-o casă din orașul Codru, municipiul Chișinău, care, oficial, aparține mamei sale pensionare, se arată într-o investigație efectuată de Ziarul de Gardă.

Recent, fiind solicitat să comenteze sursele sale de venit, politicianul a declarat că acest lucru nu reprezintă informații de interes public. 

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus