Timpul.md

Moldova 3 August 2021 | 06:04

Socialistul Golovatiuc ar urma să fie demis din funcția de Ambasador al Moldovei în următoarea ședință a Guvernului

Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc, armează să fie demis din funcție la următoarea ședință a Guvernului. Un document în acest sens, a fost înregistrat de premierul interimar Aureliu Ciocoi la Cancelaria de Stat cu o zi înainte ca scandalul să ajungă în presă.

„ În conformitate cu prevederile art.10, alin.(6) din Legea nr. 761 din 27 decembrie 2001 cu privire la serviciul diplomatic, solicit includerea pe agenda următoarei ședințe a Guvernului Republicii Moldova subiectul cu privire la rechemarea dlui Vladimir Golovatiuc din funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă”, se spune în documentul semnat de Aureliu Ciocoi, datând cu 28 iulie.

Precizăm, că ambasadorul Republicii Moldova la Moscova a fost rechemat la Chișinău pe o perioadă nedeterminată, după ce în presă au apărut informații precum că ar fi hărțuit sexual o angajată a misiunii diplomatice.

Golovatiuc a spus însă, că nu știe despre ce este vorba, și că se află în concediu la Chișinău. Acesta a mai spus că nu are de gând să fugă nicăieri și că „noul Guvern va decide ce să facă cu el”.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus