Chișinău

Şoferii de maxi-taxi puşi la respect

Silviu Muşuc, şeful Poliţiei Municipale, susţine că, de multe ori, aglomeraţia din microbuze este motivul comiterii accidentelor rutiere.
Potrivit lui Muşuc, anul acesta, în 62 de accidente rutiere ce au avut loc în municipiu, au fost implicate maxi-taxi-uri de pe rute. În urma acestora o persoană a decedat, iar 90 au fost traumatizate. Din numărul total al acestor accidente, în 44 de cazuri vinovaţi au fost şoferii de microbuze. Anul acesta, Poliţia Rutieră a înregistrat 2000 de încălcări ale regulamentului circulaţiei rutiere. Din acestea, doi şoferi au fost reţinuţi în stare de ebrietate, 230 au depăşit viteza regulamentară, în 854 de cazuri s-a staţionat neregulamentar, 81 au trecut la culoarea roşie a semaforului etc.

Veaceslav Ţarnă, şeful Direcţiei transport, a menţionat că până la Hramul oraşului pe străzile principale ale capitalei vor fi instalate 200 de indicatoare rutiere care vor indica locul în care le va fi permis să staţioneze microbuzele. Ion Mămăligă, preşedintele Asociaţiei transportatorilor privaţi, susţine că ar fi nevoie de circa 2000 de astfel de indicatoare.

Conform unei dispoziţii a primăriei Chişinău, începând cu ziua de 1 octombrie 2010, şoferii de microbuze de pe rutele municipale nu mai au dreptul să fumeze, să asculte muzică şi să vorbească la telefon. Iar conform Codului Rutier, toţi pasagerii trebuie să stea pe scaune, excepţie făcând doar copiii de până la 7 ani, care trebuie să stea în braţele adulţilor. Şoferii care nu se vor conforma regulilor impuse, dar şi proprietarii de rute, vor fi penalizaţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *