Timpul.md

Actualitate 23 Septembrie 2019 | 11:53

Sondaj: Ce partide ar ajunge în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare / Cine ar putea castiga fotoliul de primar la Chișinău

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri Parlamentare doar patru partide ar accede în Parlament. Este vorba de PSRM, Platforma DA, PAS și PD. Cel puțin asta se arată într-un sondaj efectuat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit sondajului, aproximativ fiecare al patrulea cetățean al țării nu va fi în stare să facă o alegere întemeiată.

Pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova sunt gata să voteze 31,4% dintre persoanele intervievate, pentru Partidul ”Acțiune și Solidaritate” – 16,5%, pentru Partidul „Platforma „DA” – 7,3%, pentru Partidul Democrat din Moldova – 6,9%, pentru „Partidul Nostru” – 3,3%, pentru Partidul Comuniștilor din Republica Moldova – 2,6%, pentru Partidul Șor – 2,2%, pentru un alt partid – 2,9%.

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru functia de Primar General al municipiului Chisinau, 15% din respondenti nu stiu cu cine sa voteze. Alte 9% nu vor participa la vot. Prin urmare, fiecare a patra persoana intervievata n-ar putea face o alegere intemeiata.

35,3% - ar vota cu Ion Ceban,

30,1% - cu Andrei Nastase,
2,1% - cu Valeriu Munteanu,

1,9% - cu Ruslan Codreanu,

1,4 – cu Dorin Chirtoaca,

5,3% - cu alti candidati (Victor Chironda, Vitalie Marinuta, Valeriu Climenco, Teodor Cirnat, Serafim Urechean, Vasile Chirtoca, Oleg Cernei).

Sondajul a fost efectuat în perioada 11-20 septembrie 2019, pe un eșantion de 1189 respondenți, din 88 localități, reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de + 3,0%.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus