Actualitate

SPECTACULOS / Vulcanul Anak Krakatau a erupt! Lava aruncată la 500 de metri în aer

Centrul pentru Vulcanologie şi Atenuare a Riscurilor Geologice din Indonezia a plasat nivelul de alertă pentru Anak Krakatau la 3, cel mai ridicat! Ultima oară când s-a mai dat acest nivel de alertă a fost în decembrie 2018. Atunci, vulcanul Anak Krakatau a erupt extrem de puternic, provocând un tsumani care a ucis peste 430 de oameni şi a rănit alte mii de persoane.

În urma erupției din 2018, vulcanul Anak Krakatau și-a pierdut două treimi din înălţime şi până la trei sferturi din volum!

 

Conform specialiștilor în vulcanologie, insula pe care se află vulcanul a apărut în urma legendarei erupții din 1883, una atât de violentă încât insula vulcanică pe care stătea atunci Anak Krakatau s-a scufundat în mare! Peste 35.000 de oameni au murit pe loc!

Insulele Sumatra şi Java, la fel ca mai toată Indonezia, sunt așezate pe Cercul de foc al Pacificului, despre care se știe că este cea mai activă zonă din punct de vedere geologic de pe Terra! Aici, erupţiile vulcanice şi cutremurele de pământ sunt evenimente frecvente. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *