Actualitate

Stăpânii de pisici transmit trăsăturile de personalitate animalelor de companie

„Mulți consideră că animăluțele de companie drept membri ai familiei, formând o legătură socială strânsă cu ele”, a explicat cercetătoarea Laura Finka de la Universitatea din Nottingham pentru The Telegraph. „Prin urmare, e foarte posibil ca animalele să fie afectate de modul în care interacționăm cu ele, dar și cum avem grijă de ele, ambii factori fiind influențați de felul în care suntem noi”, a adăugat experta.

Finka și echipa sa au chestionat peste 3.000 de proprietari de pisici, punându-le o serie de întrebări, măsurate pe cinci niveluri, care determină caracterul agreabil, coștiinciozitatea, deschiderea și nervozitatea.

Studiul a descoperit o serie de corelații care nu numai că au prezis bunăstarea generală a pisicii, ci și propria personalitate. De exemplu, cu cât mai nervoși erau stăpânii, pisicile aveau „probleme comportamentale”, evidențiate de agresivitate, frică și anxietate, pe lângă problemele medicale și greutatea excesivă.

Desigur, corelația nu este egală cu cauzalitatea. Dar cercetătorii cred că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a investiga natura cauzală a acestei relații și pentru a examina dacă și cum, personalitatea stăpânului influențează în mod direct comportamentul și bunăstarea pisicii.

https://www.tabu.ro/
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *