Actualitate

Stare de alertă în energetică. Andrei Spînu pleacă în Polonia

„În perioada 18-19 octombrie efectuez o vizită de lucru în Polonia. În cadrul vizitei voi purta discuții privind furnizarea gazului natural în Republica Moldova”, a scrris Spînu pe canalul său de Telegram.

Amintim că la 13 octombrie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat stare de alertă privind situația aprovizionării cu gaze naturale a Republicii Moldova.

Potrivit acestuia, starea de alertă este pentru ca instituțiile să poată întreprinde măsuri concrete de protejare a cetățenilor în acest sens. Decizia a venit după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții gigantului rus Gazprom, pe care a avut-o la Summit-ul de la Sankt Petersburg.

Delegația Republicii Moldova, din care a făcut parte și Andrei Spînu, de asemenea și reprezentanții Moldovagaz, a cerut Gazprom să extindă contractul de livrare a gazului natural pentru Republica Moldova la condițiile de anul trecut, întrucât prețul actual pe care îl plătește țara noastră este „nejustificat și nerealist”.

Totodată, șeful-adjunct al administrației prezidenţiale ruse, Dmitrii Kozak, care este responsabil de dosarul moldovenesc, este așteptat la Chișinău în următoarele zile pentru a discuta pe subiectul gazelor naturale. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi.

Sursa: replicamedia.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *