Internațional

Statul Islamic ameninţă cu o nouă decapitare. Un jurnalist britanic răpit în noiembrie 2012

Acesta este cel de-al cincilea occidental capturat de Statul Islamic. Doi americani şi un britanic au fost decapitaţi, iar un alt englez este ostatic al teroriştilor care au ameninţat că îl vor ucide.

Îmbrăcat în uniformă portocalie, uniforma ostaticilor deţinuţi de terorişti, jurnalistul britanic se prezintă şi precizează pentru ce publicaţii lucra. Apoi, John Cantlie explică de ce a ajuns în mâinile Statului Islamic. „Am fost abandonat de către guvernul meu, iar soarta mea se află în mâinile Statului Islamic, nu am nimic de pierdut. Poate voi trăi sau poate voi muri”, a spus John Cantlie.

Jurnalistul britanic acuză Statele Unite şi Marea Britanie că nu fac eforturi pentru a-şi salva cetăţenii. „Guvernele britanic şi american au crezut că pot proceda diferit de alte ţări europene. Ele au negociat cu Statul Islamic şi şi-au adus oamenii acasă, în timp ce britanicii şi americanii au fost lăsaţi în urmă. Este foarte alarmant să vezi unde duc toate acestea şi pare că istoria se repetă”, a adăugat John Cantlie.

sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *