Timpul.md

Actualitate 28 Octombrie 2019 | 09:29

Sturza, deși este împotriva „votului geostrategic”, de această dată, îndeamnă chișinăuienii să voteze anume așa

Fostul prim-ministru a Republicii Moldova, Ion Sturza, a venit cu un mesaj de îndemn pe pagina sa de socializare, prin care îndeamnă chișinăuienii să voteze geostrategic la următorul tur al alegerilor locale generale, ce vor avea loc pe 3 noiembrie 2019.

Astfel, Ion Sturza, deși este împotriva „votului geostrategic”, de această dată, îndeamnă chișinăuienii să voteze anume așa în turul II al alegerilor locale generale.

Îndemnul fostului prim-ministru este argumentat de faptul că candidatul PSRM la funcția de primar al Chișinăului, Ion Ceban ar fi „un bolșevic deghizat în „băiat modern””, iar pentru incoerența lui Andrei Năstase în dezbateri a găsit scuza precum că, „acesta ar fi „prea obosit din cauza concentrării exclusive pe lupta de ani de zile cu regimul Plahotniuc, dar care merită o șansă.”

 „Chișinăul nu e un punct geostrategic. Nu interesează pe nimeni în afară de chișinăuieni! Dar... Chișinăuienii după independență nu au avut steaua roșie în frunte! A fost o redută a democrației și demnității naționale. Aici s-a „vorbit” românește. A-l vota pe Iv Ceban ar însemna să dăm orașul unui bolșevic deghizat în „băiat modern”. Înseamnă a dona orașul unei influențe externe străine nouă. Modelul de business politic pe care îl construiesc socialiștii moldoveni nu diferă cu nimic de cel al lui Plaha. Consecvent, spațiul informațional, economic, juridic. Și acum premiul mare - Chișinăul! Liderul lor între timp preferă să recicleze gunoiul în Federația Rusă printr-o frăție de familii cu procurorul Ciaika. De ce nu la Chișinău? Mulți sunt cam decepționați de activitatea lui Andrei Năstase. Pare obosit, mai puțin coerent și deseori pe dinafara problemelor orașului. E rezultatul concentrării exclusive pe lupta de ani de zile cu regimul Plahotniuc. E timpul să ieșim din tranșee! Dar fără a risca să fim executați de la spate de „aliați”. Andrei poate și trebuie ajutat în rezolvarea problemelor orașului de o echipă dinamică de profesioniști, inclusiv de unii care au candidat la postul de primar. Iv Ceban? E un produs extrem de scump de PR. În el s-au pompat mulți bani - consultanți, materiale de propagandă. Toate gesturile și vorbele lui sunt un spectacol bine regizat de către polittehnologi. Dar în esență, lipsit de conținut și teleghidat de interese obscure. Sa ne aducem aminte de activitatea sa in Consiliu, plină de iesiri aberante”, scrie Ion Sturza pe pagina sa de facebook.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus