Timpul.md

Actualitate 20 Iulie 2021 | 16:56

Sturza nu vrea ca hoții să decidă demisia lui Stoianoglo din funcția de procuror general: ”Stoianoglo nu este o țintă legitimă”

Fostul premier Ion Sturza își rectifică poziția cu privire la demisa lui Alexandr Stoianoglo. Aparent, Sturza nu-și retrage îndemnul pe care l-a adresat cu doar o zi mai devreme actualului procuror general – de a demisiona din funcție de bună voie –, dar, totuși acesta, acuză un cor „anti-Stoianoglo”, care ar fi condus de fugarii Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc și instrumentat de „alți tâlhari mai mărunți, foști și actuali „procurori” dubioși care au nenorocit mii de oameni”. El se declară nedumerit că persoane de acest gen ar da, mai nou, indicații directe și indirecte noii guvernări, și la invocat ca un exemplu pe fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

„Să avem luciditate și răbdare, să nu marșăm pe ținte false, servite de cei pe care noi ne dorim să-i punem la respect. Stoianoglo nu este o țintă legitimă azi!”, a
scris Ion Sturza pe rețeaua sa de Facebook.

Postarea lui Sturza vine după ce Stoianoglo a fost acuzat că ar fi permis, prin inacțiune, ieșirea din țară a controversatului afacerist Veaceslav Platon, la scurt timp după alegerile anticipate din 11 iulie, precum și a altor persoane care în figurează dosare penale aflate în gestiunea procurorilor.
Se mai cunoaște că din Republica Moldova de asemenea au mai plecat și alte persoane, în timpul sau la scurt timp după alegeri, care planează grave bănuieli de corupție, cum ar fi fostul deputat Vladimir Andronache sau Gheorghe Cavcaliuc, fost șef-adjunct al IGP și liderul partidului ,,Pace”.
În cele din urmă, și Cavcaliuc a venit cu o reacție pe rețeaua sa de Facebook,unde Procuratura Generală din Sîngereni l-a dat în urmărire penală.Vă amintim că luni, 19 iulie, Ion Sturza i-a adresat procurorului general, Alexandr Stoianoglo, mai bine spus, un îndemn să demisioneze nesilit de nimeni din funcție, pe motiv că l-a decepționat atât personal, cât și pe cetățenii Republicii Moldova, în general.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus