Timpul.md

Actualitate 24 Ianuarie 2017 | 09:53

SUA anunță primele atacuri din mandatul lui Trump împotriva terorismului jihadist

Pentagonul a anunțat luni primele atacuri efectuate în timpul administrației republicanului Donald Trump împotriva terorismului jihadist, care au inclus câteva operațiuni în Yemen soldate cu moartea a cinci membri ai organizației Al Qaida, transmite EFE.

Departamentul Apărării SUA a confirmat luni că SUA au realizat între 20-22 ianuarie mai multe atacuri cu dronă în Yemen în care și-au pierdut viața cinci membri ai Al Qaida. Însă aceste atacuri nu au necesitat aprobarea expresă a noului președinte american și nici a noului șef al Pentagonului, James Mattis, confirmat în funcție vinerea trecută.

Totodată, misiunea împotriva grupării teroriste Statul Islamic din Siria și Irak a efectuat 42 de bombardamente asupra pozițiilor organizației jihadiste. Majoritatea acestor raiduri, 34, au fost efectuate în Siria, îndeosebi asupra fiefului SI din Raqqa, unde au fost atacate convoaie, armament greu, tuneluri și poziții strategice. În Irak, coaliția internațională condusă de SUA a realizat opt atacuri cu bombardiere, avioane de vânătoare și drone, majoritatea la Mosul, al doilea oraș ca importanță din Irak.

Deocamdată, forțele armate americane păstrează strategia și ritmul impuse de fostul președinte democrat Barack Obama pentru a-i elimina pe jihadiștii din Statul Islamic, grupare pe care Trump a promis s-o șteargă de pe fața pământului cât mai repede cu putință, însă fără a prezenta un plan clar în acest sens, comentează EFE.

AGERPRES.RO

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus