Actualitate

SUA: Apărarea antiaeriana rusească din Siria este absolut ineficientă

„După operațiunea noastră, Rusia a afirmat în mod fals că sistemele de apărare aeriană ale Siriei au doborât un număr semnificativ de rachete, în timp ce noi, de fapt, am lovit toate țintele”, a declarat oficialul american de apărare.

Ea a subliniat că aproape toate rachetele sol-aer au fost lansate de forțele siriene „după ce ultima rachetă a forțelor coaliției și-a atins ținta indicată”.

În plus, secretarul de presă al Pentagonului a menționat că la două zile după lovitura SUA, forțele siriene de apărare aeriană, echipate cu sisteme rusești, au tras din greșeală șase rachete, care nu au țintit nimic.

„Complexe de rachete de apărare, produse în Rusia, s-au dovedit a fi complet ineficiente. Rusia si regimul (Assad – n.r.) au demonstrat ineficacitatea sistemelor lor la două zile după aceasta, când aceste sisteme au fost folosite accidental“, – a declarat reprezentantul oficial al Departamentului Apararii al SUA.

Amintim ca, la 14 aprilie, Statele Unite, Franța și Regatul Unit au aplicat lovituri aeriene asupra unor obiecte militare ale regimului Bashar al Assad din Siria, care sunt legate de producția de arme chimice.

Masura a fost raspunsul coalitiei occidentale la atacul chimic din Douma de pe 7 aprilie, cand au fost uciși cu gaze 70-150 de civili.

Gen. Kenneth Mackenzie a declarat că toate cele trei ținte din Siria au fost lovite cu succes. Sistemul de apărare aerian al Siriei nu a putut împiedica aliații sa efectueze atacul aerian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *