Timpul.md

Actualitate 14 Noiembrie 2018 | 12:06

SUA fac apel la unguri să nu se bazeze doar pe gazoductele rusești

Secretarul american al Energiei, Rick Perry, a cerut Ungariei și vecinilor săi să renunțe la conductele rusești de gaze, care, potrivit Washingtonului, sunt folosite pentru a întări presiunea Moscovei în Europa Centrală și de Est, scrie Reuters.

Diversificarea energiei va fi crucială pentru regiune, deoarece Rusia a folosit anterior energia ca armă, a spus Perry.

„Rusia utilizează proiectul de conducte Nord Stream 2 și Turk Stream pentru a încerca să-și consolideze controlul asupra securității și stabilității în Europa Centrală și de Est”, a declarat Perry în timpul vizitei sale la Budapesta.

La rândul său, ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjártó, a declarat că gazoductu Turk Stream, care este construit din Rusia în Turcia, este o veste bună pentru Ungaria, deoarece, cu o capacitate anuală de 5 până la 6 miliarde de metri cubi, va furniza gaze la granița sudică a Ungarie,i pe o nouă rută.

Ungaria depinde în mare măsură de Rusia pentru aprovizionarea cu gaze naturale, fiind alimentată în principal printr-o conducta din Ucraina. De asemenea, Rusia construiește o centrală nucleară în Ungaria.

Totodata, Szijjártó a dat asigurări că guvernul maghiar este dispus să cumpere gaze și din Croația, care construiește un terminal GNL, precum și din România.

paginaderusia.ro

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus