Actualitate

„Surpriză” pentru Dodon de la Pavel Filip

„În conformitate cu prevederile Constituţiei, preşedintele este obligat a doua oară să accepte propunerile premierului, existând şi o hotărâre a Curții Constituționale în acest sens”, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului.

Amintim că Biroul politic al PDM a adoptat zilele trecută schimbări în componența Guvernului. S-a propus numirea a șase persoane noi care vor veni din afara politicului, vrându-se un Guvern preponderent tehnocrat.

Iată lista noilor funcționari guvernamentali:

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – Svetlana Cebotari actualemente director la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui;

Ministerul Justiției – Alexandru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale;

Vicepremier pentru Integrare Europeană – Iurie Leancă, fostul premierul, actualemente vicepreședinte al Parlamentului;

Ministerul Economiei – Chiril Gaburici, fost prim-ministru;

Vicepremier pentru Reintergrare – Cristina Lesnic, șef al Secției integrare europeană a Direcției cooperare internațională și integrare europeană a MAI;

Ministerul Agriculturii – Liviu Volconovici, rector la Universitatea Agrară Ministerul de Externe – Tudor Ulianovschi, ambasador la Geneva.

Președintele Igor Dodon a semnat joi, 21 decembrie, decretele de demisie a demnitarilor, însă a refuzat să numească persoanele propuse de Guvern. Șeful statului și-a argumentat decizia prin faptul că majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *