Timpul Local

Surprize mari de Ziua Familiei

Festivalul „Familia” are ca obiectiv promovarea respectului faţă de familiile diverse, precum cele monoparentale, interetnice, familii cu persoane cu dizabilităţi, familii alternative, devenite gazde pentru copiii orfani, dar şi de alte tipuri.
Ieri, evenimentul a culminat cu vizita Andreei Marin-Bănică, vedeta care, pe 14 mai, a vizitat penitenciarul de la Rusca şi a participat la activităţile dedicate Festivalului „Familia” desfăşurate la Chişinău şi în centrul raional Căuşeni…

În cadrul manifestării organizate în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” au fost prezenţi Marian Lupu, preşedinte interimar, prim-ministrul Vlad Filat, alături de soţia sa, Sanda Filat, Nistor Grozavu, primar interimar, Andreea Marin-Bănică, reprezentanţi ai guvernului şi ai Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului.
Angela Ganea, de la Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului, responsabilă de organizarea evenimentului, a menţionat că festivalul, devenit unul tradiţional, îşi propune să promoveze valorile unei familii sănătoase. Ea crede că acţiunea este una de totalizare a activităţilor desfăşurate pe întreg parcursul anului.

Şefa Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, Svetlana Chifa, a salutat eforturile Guvernului şi ale altor organizaţii de a promova diversitatea familiilor. „Datorită eforturilor comune, vom contribui la consolidarea familiilor şi la responsabilizarea părinţilor privind necesitatea atenţiei faţă de propriii copii”, a spus ea, menţionând că direcţia municipală, a cheltuit pentru organizarea evenimentului doar vreo cinci mii de lei.

Fosta prezentatoare a emisiunii „Surprize, Surprize” a remarcat creşterea numărului de copii separaţi de părinţi în urma plecării acestora la munci în străinătate sau urma divorţurilor. În această situaţie se află peste 40 de mii de copii din R. Moldova. „Ceea ce se întâmplă în familie e o lecţie de viaţă pentru copiii noştri, pentru comunitatea în care trăim şi la nivel de ţară. Nu vom realiza schimbări mari în societate, dacă nu suntem în stare să menţinem un echilibru măcar între pereţii casei noastre. Dacă nu pornim de la exemple pozitive în familia fiecăruia dintre noi, nu putem avea pretenţii sporite faţă de ţara în care trăim”, a precizat Andreea Marin-Bănică. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *