Actualitate

SURSE / Victor Chirilă ar putea fi numit ambasadorul RM în Franța

Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședinte Partidului Unității Naționale, Ana Guțu, care a adăugat că Victor Chirilă este finul de cununie al lui Andrei Popov, care este, totodată, și nașul actualului ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

„Victor Chirilă, finul de cununie al lui Andrei Popov aşteaptă agrementul diplomatic al Franței pentru funcția de ambasador al R. Moldova la Paris. Nu neg expertiza domnului Chirilă în materie de politică externă. Dar, din perspectiva francofiliei R. Moldova, a semnării pactului lingvistic de promovare a limbii franceze la sommet-ul Francofoniei din octombrie 2018 la Erevan, chiar actuala coaliție nu a găsit în elita diplomatică a R. Mldova un ambasador francofon pentru Paris?”, a întrebat Ana Guțu.

Victor Chirilă i-a răspuns Anei Guțu, prin intermediul unui mesaj pe Facebook, care a fost șters între timp. Chirilă a confirmat indirect informația privind potențiala sa numire în funcția de Ambasador în Franța, afirmând că Popov îi este prieten, dar că au opinii divergente pe mai multe subiecte de interes public.

Menționăm că fostul Ambasador al R. Moldova în Franța, Emil Druc, a fost rechemat din funcție la sfârșitul lunii noiembrie 2018 de către fosta guvernare, după niciun an și jumătate de mandat.

https://www.ziarulnational.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *