Timpul.md

Actualitate 1 August 2021 | 08:50

SURSE. Guvernul Gavriliță ar urma să aibă mai multe ministere noi

În noul Guvern al Republicii Moldova, condus de Natalia Gavrilița, cele nouă ministere existente ar putea fi reorganizate, prin separarea domeniilor.

Tot mai multe voci spun că o eventuală reformă a Administrației Publice Centrale ar viza Ministere precum cel al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), al Educației, Culturii și Cercetării (MECC), dar și Ministerul Agriculturii, Mediului și Dezvoltării Regionale (MADRM).

Potrivit unui canal de Telegram, Protecția Socială va fi separată de Ministerul Sănătății, iar domeniul Mediulul va fi scos de la Ministerul Agriculturii. Domeniul Infrastructurii va avea propriul minister după reorganizarea Ministerului Economiei, unde, în schimb, va fi adăugat domeniul Dezvoltării Industriale.

În același timp, se discută despre schimbarea statutului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și retragerea acestuia din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Există diferite intenții cu privire la serviciile fiscale și vamale - unele voci spun că este necesar să se creeze un analog al ANAF din România (Agenția Națională de Administrare Fiscală), în care să se îmbine Vama.

Menționăm că numărul populației care care muncește în economia reală, în R. Moldova, este în scădere an de an. În schimb a crescut numărul de persoane angajate la stat.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus