Atitudini

Telefonul fără fir

Este momentul nostru, al fetelor, în care vinul curge, limbile se dezleagă şi gurile se întind până la urechi. Ne punem la curent cu vieţile noastre, facem rezumatul timpului trecut de la ultima întâlnire şi întotdeauna ne spunem cât de mult ne apreciem sau ne dăm sfaturi preţioase de viaţă. La nivel simplist, din punct de vedere social este, la urma urmelor, o formă de eliberare. Femeia se ocupă de ea, se face frumoasă nu numai pentru a atrage privirile unui anumit bărbat, ci o face independent, pentru a se simţi ea bine în pielea ei. O face pentru ea. Sau poate că o face pentru a se compara cu celelalte femei, să vadă unde stă ea la toate capitolele, număr de riduri, haine arătoase. E cadoul ei pentru ea sau săgeata aruncată suratelor ei. Este momentul în care o femeie se întoarce într-un fel la o parte din ceea ce era ea înainte să devină a tuturor.

Aproape de fiecare dată când ies în oraş cu fetele, după câteva ore, încep să mă amuz copios uitându-mă în jur şi văzând oamenii din jurul meu care au ieşit în oraş, dar nu lasă din mână telefoanele şi reţelele de socializare. Dacă tot ai ieşit cu prietenii în oraş, care mai este rostul de a butona un smartphone? Nu mai zic de momentul în care s-au schimbat paharele pe masă deja de trei ori şi toată lumea a trecut la capitolul bancuri, în acel moment degetele şi mintea se dezleagă, iar până la următorul pas, acela de a spune tot ce simţi şi a trimite sms-uri, nu mai este decât un lat de palmă până ajungi să pui mâna pe telefon. Primul semn care susţine dezvoltarea unei dependenţe pentru telefoanele mobile stă în nevoia de a cunoaşte tot timpul ce fac ceilalţi pe reţelele de socializare. Accesul la internet de pe telefonul mobil facilitează o verificare cât mai deasă, un exemplu clar al dependenţei de ceea ce oferă telefonul mobil.

Dacă restul de la masă povestesc râzând ceva şi tu nu înţelegi nimic din ceea ce se discută, să ştii că tuturor celor care petrec foarte mult timp butonând telefonul mobil li s-a întâmplat acest lucru. Nu contează locul unde eşti şi persoanele din jurul tău, dacă atenţia îţi este atrasă constant de telefonul mobil, e clar, este un alt semn cât se poate de evident pentru dependenţa de acest aparat. Încearcă să te bucuri de timpul petrecut alături de prieteni, participă activ la discuţii şi lasă telefonul în poşetă. S-ar putea să te trezeşti distrasă total de la ce se întâmplă în jurul tău sau chiar să roşeşti în obraji dimineaţa când realizezi ce mesaje ai trimis. Telefonul nu este a treia ta mână, este un obiect cu care poţi comunica cu oamenii ce nu sunt lângă tine, dar nu uita că ai nevoie şi tu de o pauză, prietenii care nu sunt lângă tine nu trebuie neapărat să ştie la al câtelea pahar eşti…

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *