IT&C

Televiziunea digitala va cuceri R. Moldova

28-30 de canale cu acoperire nationala vor functiona in republica in anul 2015, considera presedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Gheorghe Gorincioi. Seful CCA a convocat o conferinta de presa in cadrul careia a prezentat un raport al activitatii institutiei pe care o conduce.

Implementarea acestui proiect de digitalizare va demara inca din acest an, cand vor fi instalate doua sisteme multiplexe: A si B, care vor permite extinderea acoperirii nationale pentru 16 posturi de televiziune.

In acest context, CCA va propune Parlamentului R. Moldova sa introduca in Codul Audiovizualului modificari cu privire la digitalizare.

La solicitarea unor jurnalisti, Gorincioi a specificat ca institutia pe care o conduce nu marginalizeaza consumatorii de programe si emisiuni in limba rusa. In prezent, in R. Moldova functioneaza 10 posturi de radio si 15 de televiziune, care emit in limba rusa.

In 2009, potrivit raportorului, s-a constatat o tendinta de imixtiune a institutiilor judecatoresti in activitatea CCA, prin deciziile acestora fiind create impedimente in functionarea institutiei.

Un alt aspect abordat de jurnalisti la conferinta de presa s-a axat pe incalcarea drepturilor de autor de catre posturile de televiziune: NIT, N4, Alt TV si EuTV care transmit filme nelicentiate. Gorincioi a remarcat actualitatea acestei probleme, anuntand ca la 10 februarie va fi convocata o sedinta a CCA-ului, cu participarea reprezentantilor de la AGEPI si a organizatiilor care protejeaza drepturile de autor, pentru a discuta incalcarea respectiva.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *