Ultima oră

Temperaturi extreme în Canada şi Statelor Unite

După o furtună de zăpadă, urmată de ploi îngheţate în cursul weekendului, situaţia rămânea dificilă luni la prânz pe aeroporturile Toronto şi Montreal, unde sute de zboruri au fost amânate şi zeci anulate. Chicago, Minneapolis sau Buffalo au fost mai puţin afectate de întârzieri.

Environnement Canada a emis buletine de alertă pentru mai multe provincii canadiene, recomandându-le locuitorilor să ia toate măsurile necesare pe fondul temperaturilor scăzute.

Frigul extrem afectează Quebec, New Brunswick şi Terranova în est, Ontario şi Manitoba în centru şi Alberta în vest.

Luni, în jurul orei 18.00 GMT (20.00, ora României), termometrele afişau -18 grade Celsius la Ottawa (Ontario), -23 de grade Celsius la Winnipeg (Manitoba), -21 de grade Celsius la Edmonton (Alberta), -20 de grade Celsius la Green Bay (Wisconsin), -19 grade Celsius la Fargo (North Dakota) sau -17 grade Celsius la Chicago (Illinois).

Situaţia se va agrava marţi şi în zilele următoare în aceste regiuni, potrivit serviciilor meteorologice.

"O masă de aer arctic va afecta Quebecul în următoarele zile" şi, pe fondul intensificării vântului, temperaturile vor coborî la -38 de grade Celsius sau chiar la -45 de grade Celsius, potrivit Environnement Canada.

La sud de Ontario, în regiunea Marilor Lacuri, furtunile de zăpadă vor forma troiene în unele locuri. Circulaţia a fost închisă pe mai multe drumuri.

În Statele Unite, ninsorile afectează o zonă cuprinsă între Montanta şi Indiana de la vest la est, unde stratul de zăpadă va măsura peste 30 de centimetri până marţi seara în unele state din centru-nord.

În British Columbia, în vestul Canadei, "condiţii periculoase de iarnă" sunt prognozate pentru luni şi marţi din cauza ninsorilor puternice.

Din cauza frigului extrem în unele regiuni ale Canadei, securitatea publică le-a recomandat şoferilor să-şi doteze vehiculele "cu apă potabilă, hrană, medicamente, o trusă de prim ajutor şi o lanternă".
 
Sursa: gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *