Ultima oră

Tenis de masă: România a cucerit cinci titluri la Europenele de juniori şi cadeţi

Medaliile de aur au fost câştigate la simplu cadete, dublu cadete şi cadeţi dublu mixt, precum şi de echipele de junioare şi cadete.

La simplu cadete, în finală, Adina Diaconu a dispus de franţuzoaica Marie Migot cu scorul de 4-2 (-7, 10, 8, -11, 1, 7), după ce în semifinale trecuse de Tin Tin Ho (Anglia) cu 4-3. În cealaltă semifinală, Migot a învins-o pe Andreea Clapă cu 4-2, românca primind medalia de bronz.
La dublu cadete, Diaconu şi Clapă au dispus în finală cu 3-0 (8, 7, 3) de perechea Maria Malanina (Rusia)/Tin Tin Ho (Anglia). În semifinale, Malanina şi Ho au câştigat cu 3-1 în faţa româncelor Andreea Dragoman şi Mihaela Plăeşu, medaliate cu bronz. Diaconu şi Clapă au dispus cu 3-2 de rusoaicele Daria Cernorai/Valeria Bagapova, în cealaltă semifinală.

În proba de dublu mixt a cadeţilor, Alexandru Manole şi Andreea Clapă şi-au adjudecat medaliile de aur după 3-2 (-7, 8, -8, 3, 9) în finala cu perechea Tomas Polansky (Cehia)/Tin Tin Ho (Anglia). În semifinale, Manole şi Clapă au câştigat cu 3-0 în faţa cuplului Darko Jorgic (Slovenia)/Adina Diaconu (România), învinşii obţinând câte o medalie de bronz.

La dublu junioare, românca Bernadett Balint şi israelianca Nicole Trosman au fost învinse în finală de perechea germană Nina Mittelham/Theresa Kraft cu 3-0 (9, 5, 2) şi s-au ales cu argintul. În semifinale, Balint şi Trosman au trecut cu 3-2 de cuplul galezo-olandez Charlotte Carey/Kim Vermaas, iar Mittelham/Kraft cu dispus cu 3-0 (7, 6, 8) de româncele Irina Ciobanu/Bernadette Cynthia Szocs, medaliate cu bronz.

La simplu junioare, Ciobanu şi Szocs au pierdut în semifinale şi s-au ales cu medaliile de bronz. Szocs a fost învinsă cu 4-0 (9, 7, 9, 13) de Mittelham, iar Ciobanu cu 4-1 (5, -6, 6, 8, 7) de croata Lea Rakovac. Titlul continental a revenit germancei Mittelham, după 4-1 în finala cu Rakovac.

La junioare, echipa antrenată de Petre Arnăutu, formată din Bernadette Szocs, Irina Ciobanu, Bernadett Balint, Diana Lupu şi Bianca Crişan, şi-a apărat titlul continental după ce a învins în finală formaţia Germaniei cu scorul de 3-1.

La cadete, echipa pregătită de Marian Filipaş, în formula Adina Diaconu, Andreea Clapă, Andreea Dragoman, Mihaela Plăeaşu, a dispus în finală de formaţia Franţei cu scorul de 3-2.

La cadeţi, România (Alexandru Manole, Cristian Pletea, Rareş Şipoş, Vladimir Anca) a fost învinsă cu 3-0 de Slovenia în semifinale, dar elevii antrenorilor Emilian Bulbuc şi Mădălin Ionaşcu au dispus de Franţa cu 3-1 în finala mică.

Echipa de juniori a României s-a clasat doar pe locul 18.

Sursa: Agerpres 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *