Sport

Tenismanul Andy Murray a fost desemnat cel mai bun sportiv britanic al anului

Murray, care a condus echipei Marii Britanii la câștigarea Cupei Davis, a venit de la Dubai, unde se antrena pentru noul sezon.

„Mi-am dedicat viața acestui sport. Muncesc cât pot de mult în fiecare zi, ca să fiu mândru de mine. Apreciez toate voturile primite”, a spus Murray în discursul său.

Numărul doi mondial a ajuns până în finala turneului Australian Open și a mai jucat semifinale la alte două turnee de Mare Șlem, Roland Garros și Wimbledon. Murray a cucerit patru titluri ATP, dintre care două pe zgură, la Munchen și Madrid, unde l-a învins în finală pe Rafael Nadal.

Murray a mai câștigat premiul BBC pentru sportivul anului în 2013, când și-a trecut în palmares titlul la Wimbledon, dar atunci nu a putut participa la ceremonia de premieră, din cauza faptului că se afla în cantonament la Miami.

În urmă cu o lună, Murray a condus echipa Marii Britanii la prima Salatieră de Argint din ultimii 79 de ani, învingând Belgia, în finala de la Gent. Din echipă au mai făcut parte Kyle Edmund, James Ward și fratele său Jamie. BBC le-a acordat jucătorilor britanici titlul de echipa anului.

Andy Murray a adunat nu mai puțin de 361.446 din partea publicului, al doilea clasat în anchetă, rugbystul Kevin Sinfield, primind cu aproape 100.000 de sufragii mai puțin. Locul al treilea a fost ocupat de atleta Jessica Ennis-Hill, campioană mondială la heptatlon.

Murray (28 ani) li se alătură boxerului Henry Cooper și piloților de Formula 1 Damon Hill și Nigel Mansell ca singurii dubli laureați ai anchetei BBC. 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *