Politică

Timofti: Nu voi fi preşedintele AIE, voi fi preşedintele tuturor cetăţenilor

Mihai Ghimpu, liderul PL:


Foto: Ramin Mazur

"Iată că a venit şi ziua în care noi demonstrăm societăţii că AIE e tare, şi că şi-a asumat proiectul care trebuie dus la sfârşit.

Am identificat candidatul prin consens. Este candidatul pe care ni l-a dat Dumnezeu, este un om al legii şi sper că şi în calitate de preşedinte va fi în continuare un om al legii, deoarece toată viaţa a lucrat cu legea. Vineri, în urma voturilor deputaţilor, Nicolae Timofti va deveni preşedintele ţării, şi nu al Alianţei, aşa cum spun unii".

Vlad Filat, liderul PLDM:


Foto: Ramin Mazur

"Nicolae Timofti are în primul rând calităţile morale de a deveni preşedinte, având în vedere activitatea anterioară. Nu a fost uşor să ajungem la un consens. Sunt bucuros că în ţară avem atât de mulţi oameni care ar putea candida pentru funcţia de preşedinte.

Îi mulţumesc dnei Bacalu pentru maniera în care a înţeles să reacţioneze, dânsa nu a venit la Chişinău deoarece a renunţat să mai candideze. Având în vedere importanţa vitală pentru alegerea preşedintelui, în cazul în care candidatura ei ar fi putut împiedica acest proces, dânsa nu a venit la Chişinău. Comportamentul ei merită tot respectul şi recunoştinţa.

Toţi cei 31 de deputaţi PLDM au semnat pentru Timofti şi în ziua de vineri vor vota solidar".

Marian Lupu, liderul PD:


Foto: Ramin Mazur

"Dl Timofti este o persoană notorie, deplin eligibilă pentru această funcţie, venind să corespundă tuturor exigenţilor. Este o persoană care vine să întrunească acele viziuni pe care le-am înaintat noi toţi (n.r. membrii AIE), constat o armonie deplină. Au fost adunate semnăturile tutoror deputaţilor AIE. Vineri vom vota candidatura dlui Timofti".

Nicolae Timofti, candidatul AIE la funcţia de preşedinte:

"Nu voi fi preşedintele AIE, voi fi preşedintele tuturor cetăţenilor. Pot respecta legea şi m-am condus pe parcursul ultimilor 12 ani doar de lege. În cazul acesta, mă voi conduce doar de Constituţie. Sper să păstrăm echilibrul între forţele politice şi ordinea în ţară, că guvernarea de la putere îşi va respecta programul pe care şi l-a asumat. Dacă se va întâmpla aşa cum s-a preconizat, vom sta mai mult de vorbă".



Video: privesc.eu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *