Eveniment

Tkaciuk îi propune lui Voronin „zece paşi” de lichidare a statului R. Moldova

Strict confidenţial

Preşedintelui PCRM, V. N. Voronin

Cu privire la poziţia PCRM faţă de referendum şi tactica noastră în perioada campaniei electorale

Stimate domnule preşedinte,

Pe 13 iunie va avea loc plenara PCRM, la care va trebui să luăm o decizie privind tactica PCRM faţă de referendumul de modificare a Constituţiei iniţiat de AIE. Consider că singura soluţie justă pentru PCRM este boicotarea referendumului, deoarece în cazul în care acesta va fi organizat cu succes, PCRM nu va avea un candidat pentru funcţia de preşedinte capabil să lupte cu oponenţii noştri de bază, Filat şi Lupu. Trebuie să înţelegem că, în cazul în care AIE îşi va construi corect campania pro referendum, boicotarea referendumului nu va fi simplu de realizat. Iată de ce pentru atingerea acestui obiectiv va fi necesară implicarea fiecărui membru de partid în parte. Pe lângă mobilizarea partidului, va trebui să punem în aplicare scenarii complementare, ce ar crea confuzie şi i-ar lipsi pe oameni de motivaţia de a ieşi la votare. În acest sens, este necesară compromiterea celor doi pretendenţi la fotoliul prezidenţial – Lupu şi Filat. Pentru compromiterea lui Lupu, în afară de acţiunile asupra cărora am convenit anterior, poate fi folosit conflictul dintre V. Ţopa şi V. Plahotniuc şi lansarea unei campanii anti-Plahotniuc pentru compromiterea lui Lupu. Este necesar de a-l convinge pe fiecare alegator că, atunci când spui Lupu, de fapt, spui Plahotniuc. Proiectul trebuie pus în aplicare concomitent cu lansarea oficială a campaniei de boicotare a referendumului.

Pentru compromiterea lui Filat trebuie readuse în atenţia opiniei publice toate scandalurile legate de contrabandă şi privatizare în care acesta a fost implicat. Chiar dacă aceste lucruri au mai fost spuse şi nu au produs efectul scontat, este necesar de a reveni la fiecare episod în parte, pentru ca fiecare alegător, când va auzi cuvântul Filat, să-l asocieze cu „contrabandist”. Pentru compromiterea atât a lui Lupu, cât şi a lui Filat trebuie utilizată alianţa cu Ghimpu şi ura unei anumite părţi a populaţiei faţă de români. Trebuie să le spunem alegătorilor că anume unionistul Ghimpu este liderul real al Alianţei, iar Filat şi Lupu sunt unionişti camuflaţi, că ei sunt marionetele lui Ghimpu şi că retorica lor proeuropeană e un camuflaj pentru lichidarea statalităţii moldoveneşti şi unirea RM cu România.

Succesul în boicotarea referendumului va depinde în mare măsură de implicarea structurilor de partid. Ştiţi bine că, după opt ani de aflare la putere, structurile noastre nu sunt pregătite să activeze în opoziţie, mulţi dintre cei care sunt cu noi au devenit membri de partid pentru a accede în funcţii de stat. Iar mulţi dintre cei care, în trecut, au lucrat în campaniile noastre electorale la nivel local sunt demoralizaţi.
Pentru a ridica moralul membrilor noştri de partid este necesar ca la plenară să fie enunţaţi cei zece paşi pe care îi va face PCRM imediat după revenirea la putere:

1. Constituirea unei comisii în interiorul partidului (Zagorodnîi, Mişin, Sârbu) ce ar pregăti propuneri privind anularea tuturor legilor adoptate de Parlamentul sub conducerea lui Ghimpu.
2. Rechemarea imediată a tuturor ambasadorilor numiţi de Guvernul Filat.
3. Demiterea procurorului general Zubco şi readucerea în funcţie a fostului procuror V. Gurbulea.
4. Preluarea imediată a controlului asupra MAI şi SIS prin readucerea lui Gh. Papuc şi A. Reşetnikov în aceste instituţii.
5. Tragerea la răspundere penală a liderilor partidelor din AIE şi a trădătorilor care au abandonat PCRM.
6. Tragerea la răspundere penală a businessmenilor care au susţinut financiar partidele din Alianţă în perioada aflării PCRM în opoziţie.
7. Restricţionarea la maximum a accesului cetăţenilor noştri în România (inclusiv la studii).
8. Reintroducerea regimului de vize pentru cetăţenii români, restabilirea sârmei ghimpate de pe Prut şi examinarea posibilităţii de ieşire a RM din Convenţia privind micul trafic la frontieră.
9. Închiderea Consulatelor României de la Bălţi şi Cahul.
10. Reluarea eforturilor pe plan extern pentru a bloca procedura de acordare a cetăţeniei române.

Pentru a obţine efectul propagandistic şi electoral scontat, aceste măsuri urmează să fie anunţate după boicotarea cu succes a referendumului.

Vă rog foarte insistent, stimate Vladimir Nicolaevici, să examinaţi cât mai curând posibil propunerile făcute şi să ne anunţaţi despre decizia luată, astfel încât să reuşim să pregătim materialele pentru plenara din 13 iunie a.c.

Cu stimă,
Mark Tkaciuk
7 iunie 2010

(http://krysybegut.wordpress.com/2010/11/04/gindirea-democrata-si-nationala-a-pcrm-priviti-si-va-uimiti/)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *