Timpul.md

Actualitate 10 Aprilie 2018 | 15:46

Top 10 cele mai frumoase destinaţii din Europa. Printre ele este și un oraș din România // FOTO

Vine vara şi, fără îndoială, vă gândiţi deja la următoarea vacanţă. Dacă nu aţi făcut încă planuri cu privire la destinaţie, următorul top vă poate inspira să alegeţi oraşul în care să vă petreceţi concediul, scrie brightside.me. 

Topul celor mai frumoase oraşe din Europa:

Bruges, Belgia

Casele de tip „turtă dulce“, romantismul ce pluteşte pe străzi, podurile arcuite şi reţeaua extinsă de canale fac din Bruges „Veneţia Nordului“. Mulţi turişti consideră că acesta este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa, motiv pentru care a fost inclus în acest top.

Sintra, Portugalia
Uimitor şi neobişnuit, Sintra te va face să crezi că ai intrat într-o lume basm. Casele sale pline de culoare şi grădinile exotice fac acest oraş o destinaţie ce nu trebuie ratată.

Braşov, România
Nu degeaba este numit Braşovul „Perla Transilvaniei“. Ascuns între munţi, este un loc perfect pentru cei cărora le place să descopere secretele oraşelor antice. Braşovul arată ca un oraş din vremurile medievale. Turiştii revin de fiecare dată pentru cetăţile vechi de secole, casele cu acoperişuri de ţiglă si ceasul din turnul Casei Sfatului care sună la fiecare oră.

Gdansk, Polonia
Acest oraş vechi, aşezat pe ţărmul Mării Baltice, oferă o atmosferă unică. De la zeci de cafenele confortabile la numeroase muzee, târguri şi expoziţii, oricine va găsi un mod interesant în care să-şi petreacă timpul.Mostar, Bosnia şi Herţegovina

Vechiul pod era structura care împărţea oraşul în două părţi - bosniacă şi croată. Acum, Mostar este un loc unic unde se întâlnesc civilizaţiile şi culturile estice şi occidentale. Acest lucru este resimţit nu numai în arhitectură, ci şi în bucătăria şi tradiţiile locale.Bled, Slovenia
Bled este situat la poalele Alpilor Julieni, pe malul unuia dintre cele mai pitoreşti lacuri din lume. Este un loc perfect pentru a medita sau a găsi răspunsuri la întrebări care te macină, admirând peisajul montan reflectat în apele lacului.
Novi Sad, Serbia

Cunoscut pentru numeroasele sale muzee, galerii şi monumente, nu este de mirare că Novi Sad este considerată capitala culturală a Serbiei. Simbolul Novi Sad este Cetatea Petrovaradin şi oferă privelişti uimitoare asupra oraşului şi Dunării. Cu siguranţă nu veţi regreta timpul petrecut în acest oraş fermecător.
Koman, Albania

Acest oraş oferă o frumuseţea naturală cum greu întâlneşti prin alte destinaţii. Merită amintite apa azurie şi zonele pitoreşti acoperite cu verdeaţă.Ronda, Spania

Acest oraş unic, vechi de secole, oferă experienţa unei atmosfere unice. Este minunat să vă pierdeţi pe străzile vechi ale oraşului, bucurându-vă de frumuseţea locului.


Český Krumlov, Republica Cehă
Cu o atmosferă de poveste, drumuri şi poduri colorate, case frumoase şi oameni ospitalieri, nu e de mirare că acest mic oraş fermecător captivează inimile unui mare număr de turişti.


Sursa: adevarul.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus