Timpul.md

Internațional 2 Iunie 2021 | 05:45

Top 10 cele mai periculoase oraşe din lume

Călătoriile sunt frumoase, dar sunt locuri în lume în care ar fi mai bine să nu mergeţi, dacă vreţi să reveniţi întregi. Sunt oraşe din lume, unde gloanţele pierdute pe stradă sunt deja o obişnuinţă.

10. Rio de Janeiro, Brazilia
Deşi carnavalul de la Ro este minunat, violenţa este omniprezentă la Rio. Este nerecomndat să purtaţi bijuterii în oraş sau să aveţi sume mari de bani la purtător. Cartelul drogurilor Piranhas este specializat în răpiri şi este responsabil şi de 20 de crime zilnic, în zona meropolitană.

9. New Orleans, SUA
Cu doar 300.000 de locuitori şi 95 de asasinate la 100.000 de locuitori, New Orleans are o rată a crimelor raportată la numărul de locuitori mai mare decât Bagdadul.

8. Caracas, Venezuela
Revista Foreign Policy a atribuit Caracasului un atribut care nu poate fi invidiat "capitala mondială a asasinatului". Ca şi la Ciudad de Juarez, violenţa provine în mare parte din rivalitatea între cartelurile drogurilor.

7. Ciudad Juarez, Mexic
Oraşul de 1,5 milioane de locuitori se află la frontiera cu SUA. Violenţa este în primul rând generată de rivalitatea dintre cartelurile de droguri, iar numărul crimelor este în continuă creşetere.

6. Mogadiscio, Somalia
Capitala Somaliei este devastată de un nesfârşit război civil. Jumătate din populaţie (în jur de 500.000 de persoane) a fugit. Zeci de persoane sunt zilnic rănite în atentate şi confruntări. Mai mult de un milion de somalezi au murit de la înlăturarea de la putere a preşedintelui Siad Barre, în 1991.

5. Groznîi, Cecenia
Mafia rusă controlează capitala Ceceniei şi are mai mulţi oameni decât poliţia, care, oricum, este coruptă. Oraşul, distrus şi golit de mare parte din populaţia sa de origine, este o capitală a prostituţiei, a traficului de droguri, a răpirilor, fără a mai vorbi despre războiul dintre rebelii ceceni şi autorităţile ruse.

4. Bagdad, Irak
Chiar dacă lucrurile s-au mai îmbunătăţit în Irak, Bagdadul a devenit unul dintre cele mai periculoase oraşe, de la invazia americană din 2003. Oraşul este scena unui război civil nemilos. 650.000 de civili au fost ucişi în ultimii opt ani în atentate sau confruntări de stradă.

3. Detroit, SUA
Cunoscut şi sub numele de Motor City, Detroit este de mai mulţi ani victima prăbuşirii industrei auto. Cartiere întregi sunt abandonate. Potrivit cifrelor FBI, 1220 de crime violente la 100.000 de locuitori comise anual fac din Detroit cel mai periculos oraş din SUA.

2. Karachi, Pakistan
Capitală a provinciei Sindh, Karachi este considerat unul dintre cele mai periculoase oraşe din Asia. Principalele riscuri sunt atentatele, revoltele şi a fi considerat drept un spion străin.

1. Cape Town, Africa de Sud
Africa de Sud se confruntă de mulţi ani cu o rată a criminalităţii crescută, iar Cape Town este cel mai periculos oraş din ţară. Crime, furturi, violuri, răpiri, lovesc la întâmplare, inclusiv printre turişti. În Cape Town sunt nerecomandate deplasările noaptea sau extragerea de bani de la bancomate. În Africa de Sud au loc mai mult de 50 de crime pe zi, dintre care mai mult de jumătatea se petrec în Cape Town.
Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus