Actualitate

Traian Băsescu: Flacăra democratiei a rămas aprinsă

Prezentăm pricipalele declarații ale președintelui:

– Flacara democratiei a rămas aprinsă.
– Vreau să le multumesc celor care, trecând peste supărarea lor, au înțeles că azi nu a fost un referendum despre Basescu, ci în favoarea Europei și împotriva unei lovituri de stat.
– As vrea să înțelegm un lucru fundamental: azi a fost o zi a opțiunilor, o zi în care românii puteau spune "da, vrem să mergem spre Est, îi urmăm pe Ponta, Antonescu și Voiculescu" sau să spună "nu, vrem în UE și NATO".
– Românii și-au decis ei înșiși soarta, nevalidând referendumul propus de cei 256 de parlamentari în numele pușcăriabililor.
– Îi asigur pe români că, odată revenit la Cotroceni, o sa încerc să generez un sentiment de împăcare în societate.
– E clar că mulți români au nemulțumiri față de cele întâmplate în ultimii ani. Fractura din societate trebuie stopată, trebuie anihilată, pentru că România are nevoie de toată energia pentru a reuși în procesul de integrare în lumea civilizată.
– Acesta le-a mulțumit lui Vasile Blaga, lui Mihai Răzvan Ungureanu și lui Mihai Neamțu și i-a dat cuvântul Monicăi Macovei, despre care a spus că a avut o contribuție importantă la păstrarea flăcării democrației.
-La finalul discursului, șeful statului a înmânat flacăra democrației – aprinsă simbolic la Clij, la primul său miting de campanie – reporterului Antenei 3, atrăgându-i atenția că democrația frige". 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *