Actualitate

Traian Băsescu: „O să mă judec cu Dodon”

"Caut cel mai bun avocat din Republica Moldova. Am termen şase luni. Decretul produce efecte după şase luni şi caut avocat şi o să mă judec cu Dodon", a spus Băsescu pentru Mediafax.

Zilele trecute Băsescu a comentat acțiunea lui Dodon, menționând ”Este un prorus și ar vrea ca cetățenii Republicii Moldova să lingă ghetele Moscovei încă 100 de ani de acum înainte, așa cum au fost obligați să o facă de la integrarea Republicii Moldova în Uniunea Sovietică”.

Amintim că astăzi, Igor Dodon a semnat un decret prin care îi retrage cetățenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu. Decretul însă nu se referă și la soția fostului președinte român, Maria Băsescu, care rămâne și în continuare cetățean moldovean.

Traian și Maria Băsescu au devenit cetățeni moldoveni după ce, după ce la data de 18 martie 2016, Traian Băsescu a depus cererea pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova, iar la data de 9 iunie a anului trecut, președintele Nicolae Timofti a semnat decretul privind acordarea acesteia celor doi soți.

La 3 noiembrie 2016, soții Băsescu au depus jurământul pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova, ceremonia având loc la sediul Ambasadei Republicii Moldova în România. 

realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *